Sale Post
Hoe verwijderen je zelf gellak?

Het zelf aanbrengen van gellak gaat net even wat anders dan bij een gewone nagellak. Zo ook het verwijderen van gellak. In gellak zit een combinatie van ingrediënten die uitgehard moeten worden onder een LED of UV-lamp.
De gellak droogt hierdoor supersnel en blijft tot wel 2 weken lang mooi en glanzend. Voor het aanbrengen van gellak, lees je hier de blog – Hoe werkt gellak?

Wat heb je nodig?

Hoe moet je zelf je gellak verwijderen? Doe het zelf gemakkelijk met deze tips:

Gellak verwijderen met aceton

  1. Vijl zachtjes het bovenste laagje van de gellak ‘open’. Hierdoor dringt de aceton goed door. Het is niet perse noodzakelijk om dit te doen, het helpt alleen de wachttijd te verminderen.
  2. Knip een los vierkantje uit het aluminiumfolie, week een watje in de aceton, leg het watje op de nagelplaat en wikkel deze vast om je nagel met aluminiumfolie, zodat het gedrenkte watje met aceton goed tegen de nagel aan drukt. Herhaal deze stap bij elke vinger.
  3. Laat de nagels ongeveer 15 minuten weken. Kijk ondertussen en leuke nageltutorial of zoek alvast een nieuwe kleur gellak uit 😉
  4. Wikkel de folies los en schraap zachtjes met de ronde kant van het bokkenpootje de resten van de gellak weg. Doe dit voorzichtig zodat de nagelplaat niet beschadigd.
  5. Werk de nagels netjes af met de blokvijl en je bent weer klaar voor je nieuwe zet!

Gellak verwijderen zonder aceton

Ben je op vakantie, gebruik je liever geen aceton of heb je dit simpelweg niet bij de hand? Geen probleem! Je kunt ook zelf je gellak remover maken.
Laat je nagels weken in een bakje warm water met zout voor ongeveer 20 minuten. Hierna kun je volgens dezelfde stappen als hierboven de gellak verwijderen.
Het zal even wat meer tijd kosten, maar het is super gemakkelijk en simpel te doen. Zorg dat je je handen en nagelriemen achteraf goed verzorgd met een olie of crème.
Het zout kan zorgen voor een droge huid.