Wat is gellak en hoe werkt het?

Gellak is een supersterke lak die wordt uitgehard onder een speciaal licht (LED of UV) en je nagels veel meer glans geeft dan een normale nagellak. Waar een normale nagellak al na 2 dagen afbrokkelt, blijft gellak tot wel twee weken mooi.
Maar wat is gellak nou precies? Gellak is een combinatie van half-vaste monomeren en oligomeren die tijdens het uitharden onder uva-licht veranderen in polymeren. Het uv-licht droogt je nagels supersnel en zorgt voor haast onbreekbare nagels.

Voor het aanbrengen van gellak hebben we een 5 stappenplan voor je gemaakt:

Stap 1: Voorbereiding
Duw de nagelriemen voorzichtig terug met een ronde kant van de bokkenpoot.
Vijl de nagels vervolgens in de gewenste vorm en ruw de gehele nagelplaat nagels licht op met de fijne kant van de nagelvijl. In de laatste stap van de voorbereiding maak je de nagels stofvrij en vetvrij met 70% alcohol of een cleaner.
Zorg dat je de nagels hierna niet meer aanraakt. Mocht dit wel gebeuren, ontvet de nagels dan opnieuw.

Stap 2: Aanbrengen basecoat
Breng een dun laagje Basecoat aan over de gehele nagelplaat. Zorg ervoor dat je 1mm afstand houdt van de nagelriemen en de huid niet raakt. Seal de nagel goed in aan de voorzijde van de nagel. Droog de nagels vervolgens 60 seconden onder een LED-nagellamp (18W) of 120 seconden onder een UV-nagellamp (36W). Ontvet de nagels dan opnieuw.

 

Stap 3: Aanbrengen kleurlaag gellak
Breng een dunne laag gellak aan over de gehele nagelplaat. Droog de nagels vervolgens 60-90 seconden onder een LED-nagellamp (18W) of 120-180 seconden onder een UV-nagellamp (36W). Herhaal deze stap en breng de 2e laag gellak aan en droog deze op dezelfde manier.

Stap 4: Aanbrengen topcoat
Breng als laatste laag een Topcoat aan. Dit kan een shine of matte Topcoat zijn. Droog de nagels vervolgens 60-90 seconden onder een LED-nagellamp (18W) of 120-180 seconden onder een UV-nagellamp (36W).

Stap 5: Nabehandeling en verzorging
Verwijder de plaklaag van de nagels met een nail cleaner of 70% alcohol.
Doe dit met een pluisvrije 
nail wipe of wattenschijfje. Verzorg de nagels en nagelriemen vervolgens met nagelriemolie. Klaar!

...Let op dat je dunne laagjes aanbrengt, anders bestaat de kans dat de gellak niet goed droogt en daardoor afbreekt of loslaat. enjoy!