Wat is nagelriemolie? En waar gebruik je het voor?

Nagelriemolie biedt voeding, zorgt voor hydratatie en het soepel houden van de huid en nagel. Het is belangrijk voor de dagelijkse verzorging van je handen en om de nagels sterk en gezond te houden. Zeker als je gellak en/of kunstnagels draagt, voorkom je door het gebruik van nagelriemolie scheurtjes in de nagelriemen.
Ook droge nagels en losse velletjes verdwijnen als sneeuw voor de zon en mooi meegenomen: je gellak blijft hierdoor veel langer en beter zitten! 

Nagelriemolie is in vele verschillende soorten te koop en meestal samengesteld uit een of meer plantaardige oliën en mineralen. De meest voorkomende zijn: olijfolie, amandelolie, sheabutter en jojobaolie.

Onze voorkeur gaat uit naar het gebruik van de meest natuurlijke ingrediënten en daarom delen wij vandaag een DIY recept, voor 100% natuurlijke nagelriemolie!

Wat heb je nodig?

Voordat je de nagelriemolie zelf kunt gaan maken, heb je eerst een paar basiselementen nodig:
– Een bakje of schaaltje waar je de ingrediënten goed in kunt mengen.
– Een druppelaar of pipetje.
– Een flesje met draai of schenkdop.

Tip: je kunt de nagelriemolie bewaren in een glazen flesje met pipetje of een leeg nagellakflesje nadat deze goed schoongemaakt is.

Cuticle oil recept voor een normale huid

Giet alle ingrediënten in het bakje en roer goed door om de olie te mengen.
De druivenpitolie kan eventueel ook vervangen worden door amandelolie.
Let op: amandelolie roept eerder een allergische reactie op bij mensen met een noten intolerantie en/of gevoelig zijn voor allergieën. De zelfgemaakte nagelriemolie kun je daarna in het flesje gieten en afgesloten bewaren.

1Druivenpitolie (75 ml)

2 Vitamine E olie (5 ml)

3Avocado olie (30 ml)

Tip: Laat je flesje nagelriemolie niet in het zonlicht staan. Dit kan de natuurlijke eigenschappen van de olie aantasten.

Cuticle oil recept voor een Droge huid

Heb je een droog huidtype of een huid met een combinatie van droge en vette plekjes? Dan is onderstaand recept heel makkelijk zelf te maken.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar, giet over in een flesje en breng 1 a 2 druppels nagelriemolie aan rondom en op de nagelriemen. Goed inmasseren met een draaiende beweging en even laten intrekken. Een keer per dag aanbrengen voor het slapengaan is genoeg om na enkele dagen een positief resultaat te zien.
Mochten de nagelriemen erg droog zijn gebruik dan de olie 2 keer per dag.

1 Biologische olijfolie extra vierge (15 ml)

2 Vitamine E olie (10 ml)

3Argan olie ( 35 ml)

4Jojoba olie (40 ml)

5Castor olie (21 ml)
Veel succes met het maken van je eigen natuurlijke nagelriemolie!